Απολύτως ενταγμένοι στο πνεύμα της εποχής, μάσκες «για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό», φόρεσαν οι επιβλητικοί καρυοθραύστες, που κοσμούν το κέντρο των Τρικάλων. 

Ο Δήμος Τρικκαίων, που μετέφερε τους μεγάλους ξύλινους στρατιώτες από τον φυσικό τους χώρο - τον Μύλο των Ξωτικών αφού φέτος δεν έγινε-, στην κεντρική πεζογέφυρα, την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο της Ασκληπιού, θέλοντας να δώσει ένα δυνατό μήνυμα στον κόσμο τοποθέτησε στα πρόσωπά τους από μια καλαίσθητη, υφασμάτινη μάσκα. 

Η γνωστοποίηση του γεγονότος έγινε από τον δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook με την σημείωση Safe Xmas! Αναβάθμιση... ασφαλείας στους καρυοθραύστες μας!. 

Όπως είναι αναμενόμενο, ακολούθησε πληθώρα σχολίων, τα οποία πραγματικά προκαλούν αλγεινή εντύπωση. 

Και αυτό διότι στην πλειονότητά τους κατακρίνουν την συγκεκριμένη κίνηση, αφού οι δημότες - συντάκτες των σχολίων θεωρούν πως η μάσκα δημιουργεί μια πολύ δυσάρεστη εικόνα, που δεν συνάδει με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων. 

Όπως πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν, βγαίνοντας από το σπίτι τους για μια βόλτα θέλουν να νιώσουν χαρά και ευτυχία βλέποντας την τόσο όμορφα στολισμένη πόλη των Τρικάλων κι όχι να μαυρίζει η ψυχή τους στη θέα της μάσκας στα πρόσωπα των καρυοθραυστών! 

Όπως όλα δείχνουν, εκτός της πολυπληθούς ομάδας ανθρώπων που δεν πιστεύουν καν στον κορωνοϊό, υπάρχει και εκείνη που ακόμη δεν έχει αντιληφθεί τί ακριβώς συμβαίνει παντού γύρω μας. 

Ενδεχομένως να θεωρεί ακόμη, πως η προστατευτική μάσκα αποτελεί είτε ένα αξεσουάρ μόδας, είτε γενικότερα μια αμφιλεγόμενη τάση της μόδας που ως είθισται διχάζει το κοινό, οπότε αν δεν είναι του γούστου μας δεν την υιοθετούμε και στην θέα της δυσανασχετούμε. 

Κι ενώ, πλέον, ο κορωνοϊός είναι παντού γύρω μας και μας αγγίζει ολοένα και περισσότερο είτε άμεσα με τον σπαρακτικό πόνο της απώλειας αγαπημένων προσώπων, είτε έμμεσα με την αναγγελία αυτών των θλιβερών ειδήσεων, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τους χαλάει την διάθεσή τους η μάσκα στο πρόσωπο του καρυοθραύστη. 

Αφού, δεν συνάδει με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων! 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr