Ραγδαία αναμένεται η επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ωστόσο, η περιοχή των Τρικάλων δεν θα επηρεαστεί τόσο πολύ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αφού η ημέρα προβλέπεται με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Ασθενής βροχή ενδεχομένως να σημειωθεί τις πρωινές ώρες που γρήγορα θα σταματήσει πριν το μεσημέρι. Στην συνέχεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και διαστήματα αραιής συννεφιάς. 

Η Καθαρά Δευτέρα στα Τρίκαλα θα είναι μια σχετικά ζεστή ημέρα για τα δεδομένα της εποχής, με την θερμοκρασία το πρωί να ξεκινά από τους 11 βαθμούς Κελσίου για να φτάσει το μεσημέρι στους 14 βαθμούς. 

Η κακοκαιρία, ωστόσο, θα επηρεάσει την περιοχή των Τρικάλων με τους πολύ δυνατούς ανέμους από δυτικές διευθύνσεις, που θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ το πρωί και το βράδυ θα πνέουν με ένταση 3 μποφόρ.  

Στα ορεινά του νομού η Καθαρά Δευτέρα θα είναι μια πολύ χειμωνιάτικη ημέρα με θυελλώδεις ανέμους από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έντασης μέχρι και 7 μποφόρ, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε υψόμετρο από 900 μέτρα και άνω. 

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ από αργά το βράδυ θα σημειωθεί παγετός. 

trikalaenimerosi.gr