Στο ίδιο μοτίβο των καιρικών συνθηκών με εκείνο της Τρίτης αναμένεται να κυλήσει η Τετάρτη στα Τρίκαλα.

Η αραιή συννεφιά θα κυριαρχήσει καθόλη την διάρκεια της ημέρας, η οποία με την απουσία της ηλιοφάνειας και σε συνδυασμό με τους βόρειους και βορειοδυτικούς ανέμους θα κρατήσουν την θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. 

Το θερμόμετρο που θα δείξει τους 4 βαθμούς Κελσίου στις 8 το πρωί αναμένεται να φτάσει στους 12 βαθμούς το μεσημέρι, με έντονη την αίσθηση του κρύου. 

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης έως και τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. 

_________________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός και μόνο στη Βόρεια Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ νωρίς το πρωί στα ημιορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί παγετός

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 13, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 9 έως 16, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα της νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr