Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα γίνει η παρέλαση της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα, μετά από δύο χρόνια ματαιώσεων λόγω κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7.30 π.μ. θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία και θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθως η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, στη ΣΜΥ.

Στις 12 μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση των σχολικών και στρατιωτικών τμημάτων στην οδό Βασιλείου Τσιτσάνη και Στρατηγού Σαράφη. 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με ηλιοφάνεια και ζέστη θα περάσει η Παρασκευή 25Μαρτίου, ενώ το διήμερο Σάββατο 26/03 και Κυριακή 27/03 κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων, καθώς και οι τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Θερμότερη ημέρα του τριημέρου θα είναι η Παρασκευή 25/03, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο 26/03 η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Κυριακή 27/03 θα επανέλθει στα επίπεδα της Παρασκευής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περαιτέρω άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος του μήνα.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η εκτιμώμενη άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών την Παρασκευή 25/03 σε σχέση με τις μέγιστες της Πέμπτης 24/03 και επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα είναι περισσότερο αισθητή.

Στα Τρίκαλα η Παρασκευή 25 Μαρτίου θα είναι ηλιόλουστη και ζεστή με την θερμοκρασία να αναμένεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Με ελάχιστη πτώση του υδραργύρου προβλέπονται οι επόμενες ημέρες και με κατά περιόδους νεφώσεις, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Ο ανοιξιάτικος και ζεστός καιρός στην περιοχή ξεκίνησε από σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου, με την μέγιστη τιμής της θερμοκρασίας να φτάνει τους 22 βαθμούς Κελσίου στις 3 το μεσημέρι, όπως έχει καταγραφεί από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που βρίσκεται στο Φρούριο των Τρικάλων.

trikalaenimerosi.gr