Είναι μια καλή ευκαιρία για τους επιχειρηματίες που έχουν προοπτικές να βάλουν σε σειρά τα οικονομικά τους, δήλωσε σήμερα από τη Λέσχη 97,6 ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιος Λάππας:

«Εγώ δηλώνω απερίφραστα ότι όσες αιτήσεις δούμε στο σύστημα, όλες θα τις συζητήσουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να βρούμε λύσεις. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ανάσες σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν προοπτικές βιωσιμότητας. Το νέο νομοσχέδιο θα βάλει σε μια τάξη το σύνολο των υποχρεώσεων, και υπό την έννοια αυτή θα μπει σε πραγματική αξιολόγηση και η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

Ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί μια τόσο μεγάλη σε διάρκεια ρύθμιση, σαν αυτή των 420 δόσεων. Είναι μια δυνατότητα που θα πρέπει να την αξιολογήσουν σοβαρά όσοι μπορούνε. Για όσους προσπαθούν, προσπαθούμε και εμείς από τη μεριά μας να τους κρατήσουμε στη ζωή. Δεν μας συμφέρει να μην ευνοήσουμε τις ρυθμίσεις.

Έχουν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί και από την Τράπεζα Θεσσαλίας, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν σε κλειστές επιχειρήσεις, σε όσες έχουν οικονομική δραστηριότητα δεν κάνουμε πλειστηριασμούς.»