Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσουν την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, έως και τα μέσα της επόμενης εβδόμάδας. 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, θα επηρεάσει από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 23/01 τη Δυτική Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Τα έντονα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στα πελάγη. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 24/01 ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση σχεδόν σε όλη τη χώρα, με παράλληλη πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων.

Στην περιοχή των Τρικάλων οι αρκετά έντονες βροχοπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. 

Η Κυριακή είναι σαφώς βελτιώμενη, χωρίς φαινόμενα και με πολύ καλή για την εποχή θερμοκρασία μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από αργά το βράδυ θα σημειωθούν και πάλι βροχές, όπως ακριβώς προβλέπεται από το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρώτο και αναμένεται να επηρεάσει από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 24/01 τη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία έως το πρωί της Δευτέρας 25/01 σχεδόν το σύνολο της χώρας.

Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα το διήμερο Τρίτη 26/01 -Τετάρτη 27/01, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πιθανότατα χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της Β. Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Και στην περιοχή των Τρικάλων το κύριο χαρακτηριστικό του τρίτου κύματος κακοκαιρίας θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, που θα είναι αισθητή ιδιαίτερα από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, με το θερμόμετρο το μεσημέρι να φτάνει μέχρι τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς τις πρωινές ώρες. 

trikalaenimerosi.gr