Έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για τη δημαγωγική και τυχοδιωκτική πολιτική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα άσκησε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του SKAI και στους δημοσιογράφους Β. Λυριντζή και Δ. Οικονόμου, ο κ. Κώστας Σκρέκας υποστήριξε ότι «ένας Έλληνας πρωθυπουργός που το πρωί ζητάει συναίνεση για το προσφυγικό, το βράδυ έρχεται και με πρωτοφανή ψεύδη προσπαθεί να διαβάλει και να λοιδορήσει την αντιπολίτευση αποτελεί μοναδική περίπτωση αδίστακτης δημαγωγίας. Ο κ. Τσίπρας εχθές είπε ψέματα μπροστά στην Εθνική Αντιπροσωπεία, καθώς ανέφερε ότι δήθεν από το 2012 υπήρχε λίστα που δεν δέχτηκε να παραλάβει η Κυβέρνηση της ΝΔ , σύμφωνα με την επιστολή του ιδίου του Υπουργού Οικονομικών της Β. Ρηνανίας- Βεστφαλίας, ο κ. Μπόργιανς, καταμαρτυρά ότι δεν έγινε δυνατό να ταυτοποιηθούν Έλληνες δικαιούχοι πριν το 2015».
Ο κ. Σκρέκας στάθηκε στο τί έκανε η παρούσα Κυβέρνηση κατά της φοροδιαφυγής και διαφθοράς , καθώς διατείνεται ότι δίνει μάχη στον τομέα αυτό, ρωτώντας: «Πόσα χρήματα έχει εισπράξει η Κυβέρνηση από το 2015 έως σήμερα από τη Λίστα Μπόργιανς;», ενώ σημείωσε τη μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων του 2015 σε σχέση με εκείνα του 2014, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αύξησε δραματικά τη φορολογία.
Αναφερόμενος στο σχόλιο του Πρωθυπουργού για την απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή κατά τη χθεσινοβραδινή συζήτηση, ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε ανάρμοστη τη συμπεριφορά και τη στάση του κ. Τσίπρα, καθώς γνώριζε για την  προγραμματισμένη τιμητική εκδήλωση για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη, όταν προγραμμάτιζε την έκτακτη ομιλία στη Βουλή και συνέχισε «Ζητά να γίνει σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συνεννόηση στο προσφυγικό, όταν ο  ίδιος δημιουργεί διχαστικό κλίμα, όταν τορπιλίζει με τη συμπεριφορά του τη συνάντηση αλλά και κάθε προσπάθεια ελάχιστης συνεννόησης για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα όπως το προσφυγικό».
Ο κ. Κ. Σκρέκας έκλεισε την τοποθέτησή του μνημονεύοντας τη φράση του Μαρξ αναφερόμενος στην τραγική κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ  «Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος!»