Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το Γενικό Νοσοκομείο των Τρικάλων, καθώς η σφοδρότητα του τέταρτου κύματος κορωνοϊού έχει εκτοξεύσει τις νοσηλείες των ασθενών στο νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Οι απλές κλίνες covid όπως και οι 12 της ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, από συνολικά 100 ασθενείς, με αποτέλεσμα την επείγουσα εξεύρεση επιπλέον κλινών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, για την αποσυμφόρηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.  

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΤ, Στέφανο Τσουρβάκα, ήδη στην ιδιωτική κλινική των Τρικάλων "Αποκατάσταση", έχουν μεταφερθεί ασθενείς με κορωνοϊό, προκειμένου να νοσηλευθούν σε απλές κλίνες, αφού στο ιδιωτικό θεραπευτήριο δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Επιπλέον, καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια προκειμένου να παραχωρηθούν 50 κλίνες από το ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο Animus της Λάρισας, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Ράδιο Σταγών. Οι επαφές με τις ιδιωτικές κλινικές έγιναν μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο ΓΝΤ με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τον διοικητή του ΓΝΤ, Κώστα Γρηγορίου.  

Όπως ανέφερε, ο Χρήστος Μιχαλάκης, η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική, καθώς δεν υπάρχει κανένα κενό κρεββάτι, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί ράντζα. Οι τελευταίες ημέρες είναι δραματικές με συνεχείς εισαγωγές ασθενών και ελάχιστα εξιτήρια. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση με τις κλίνες ΜΕΘ, έτσι ώστε ασθενείς με ανάγκη εντατικής θεραπείας να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Καλαμπακιώτη, ο οποίος μετά το ατύχημα που είχε πριν λίγες ημέρες διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς στα Τρίκαλα δεν υπήρχε δυνατότητα νοσηλείας του. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με δραματικό τόνο υπογράμμισε την τεράστια σημασία του εμβολιασμού, την ανάγκη της τρίτης δόσης και την συνέχιση της εμβολιαστικής κάλυψης στο νομό από τις κινητές μονάδες. Ταυτοχρόνως, την τεράστια σημασία της αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας, με την χρήση της μάσκας απαραιτήτως σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Αναφερόμενος στους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο ΓΝΤ είπε πως το 85% είναι ανεμβολίαστοι. 

Ερωτώμενος για την πορεία του κορωνοϊού στα Τρίκαλα είπε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν την αύξηση του ιικού φορτίου και την δύσκολη κατάσταση που έχουμε μπροστά μας μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Τέλος, αναφέρθηκε στις αυξημένες νοσηλείες ασθενών με εποχική γρίπη στις παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου Τρικάλων, τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της γρίπης.  

trikalaenimerosi.gr