Εξόρμηση έξω από το στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ, μοιράζοντας στους φαντάρους και στους σπουδαστές την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του», είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ. 

Επιπλέον, πολύμορφες δραστηριότητες  διοργανώνει τις επόμενες μέρες η Κομματική Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ με σύνθημα «Συναγερμός - Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας - Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».

 Συγκεκριμένα: 

Το Σάββατο 12 Μαρτίου στη Φαρκαδόνα, ώρα 7.00 μμ . Η ΚΟΒ Φαρκαδόνας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με ομιλητή τον  Σωτήρη Σωτηρόπουλο, γραμματέα Τ.Ε. Τρικάλων .

Την Κυριακή 13 Μαρτίου στην Καλαμπάκα στις 11πμ. Η ΚΟΒ Καλαμπάκας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης-Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και σύγχρονων διδαγμάτων για την ηρωική μάχη της Μερίτσας ( το Φλεβάρη του 1943 ο ΕΛΑΣ –Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός αντιμετώπισε τάγμα του Βασιλικού Στρατού των Ιταλών κατακτητών) . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον τόπο του Μνημείου στη Μερίτσα, σημερινή Οξύνεια Καλαμπάκας

Την Κυριακή 13 Μαρτίου, στα Τρίκαλα, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων. Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με ομιλητή τον Άρη Ευαγγελίδη , μέλους του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ