Αν και η σημερινή ημέρα αποτελεί για τους μετεωρολόγους την 12η της αστάθειας του καιρού, που συνοδεύεται από ξαφνικές μπόρες και βροχές η συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται εντελώς διαφορετική και ανατρεπτική!

Θερμοκρασίες καύσωνα προβλέπονται να ξεκινήσουν σταδιακά κυρίως από την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, ενώ από την Δευτέρα θα φανεί σιγά - σιγά η άνοδος του υδραργύρου. 

Το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, όπως αποτυπώνεται μέχρι στιγμής στους χάρτες του meteo.gr, αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, με την συνηθισμένη σε τέτοιες καιρικές συνθήκες Θεσσαλία να "χτυπήσει" 40άρια και κάτι παραπάνω. 

Στα Τρίκαλα, μια τελευταία απογευματινή βροχούλα προβλέπεται την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με υψηλή θερμοκρασία, ωστόσο, έως 35 βαθμούς, ενώ μετά το θερμόμετρο θα κοκκινήσει με τιμές έως τους 41 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 23 Ιουνίου. 

Η σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται να έχει διάρκεια 3 ημερών, από την Δευτέρα, όμως, οι μετεωρολόγοι θα μας πουν περισσότερα αφού θα έχουν περισσότερα στοιχεία για τον καύσωνα που αναμένεται και στα Τρίκαλα. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr