Η προηγούμενη Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 ήταν η ημέρα, η οποία για τους μετεωρολόγους αποτέλεσε την εναρκτήρια του ισχυρού καύσωνα που συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στην χώρα μας. 

Μία ολόκληρη εβδομάδα με θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω, δημιουργώντας και στα Τρίκαλα συνθήκες δύσκολες έως και αφόρητες ιδιαίτερα από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ. 

Οι εξασθενημένοι άνεμοι εντείνουν ακόμη περισσότερο την αίσθηση των υψηλών θερμοκρασιών, που θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν και το επόμενο διήμερο. 

Η Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 δεν θα έχει τίποτα διαφορετικό από τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, καθώς και σήμερα ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα έως αργά το απόγευμα. 

Η ημέρα θα κυλήσει με καθαρό ουρανό, ηλιοφάνεια και ανέμους χωρίς ένταση, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 41 βαθμούς Κελσίου. 

Η ημέρα, ωστόσο, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μικρό "διάλειμμα", αφού η Πέμπτη που ακολουθεί θα είναι καυτή με 44 βαθμούς. 

Το τριήμερο της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου, για να επανέλθουν τα 40άρια από την Δευτέρα 9 Αυγούστου, όπως προβλέπει το skaikairos.gr. 

trikalaenimerosi.gr