Στον κλοιό του ισχυρού καύσωνα, που θεωρείται από τους μετεωρολόγους από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων, μπαίνουν από σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 τα Τρίκαλα.  

Η σημερινή ημέρα αναμένεται με ηλιοφάνεια, εξασθενημένους ανέμους και διαστήματα άπνοιας και με το θερμόμετρο να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, θερμοκρασία που θα παραμείνει ίδια έως και το απόγευμα. Ωστόσο, υπάρχει ενδεχόμενο ο υδράργυρος στα Τρίκαλα να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. 


Η θερμοκρασία έως και την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 θα παραμένει σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, με την σταδιακή άνοδο και των ελάχιστων τιμών, οι οποίες οριακά θα βρίσκονται κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου τις μεταμεσονύχτιες ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.

Η αποχώρηση του Ιουλίου και η είσοδος του Αυγούστου το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένονται καυτές, με το θερμόμετρο τους 41 βαθμούς Κελσίου έως το απόγευμα.

Η νέα βδομάδα, ωστόσο, από την Δευτέρα 2 Αυγούστου εισέρχεται με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις, αφού ο υδράργυρος θα φτάσει στα Τρίκαλα τους 44 βαθμούς το μεσημέρι για να πέσει στους 42 το απόγευμα! 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μετεωρολογικές προβλέψεις και την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα επικρατήσουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες. 

trikalaenimerosi.gr