Επεκτείνεται για τα καλά η έντονη αστάθεια του καιρού και στην Θεσσαλία από την Τρίτη 8 Ιουνίου, με βροχές και καταιγίδες στα Τρίκαλα. 

Η ημέρα θα ξεκινήσει με ήπιο και καλό καιρό μέχρι το μεσημέρι, οπότε αναμένεται η έντονη αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και βροχή.

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ, ενώ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας από τις μεσημβρινές ώρες και μετά. 

Η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας το μεσημέρι τους 31 βαθμούς Κελσίου. 

Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις το απόγευμα θα φτάσουν μέχρι τα 3 μποφόρ, ενώ θα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα. 

Γενική πρόγνωση - Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορείων διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Θοδωρής Κολυδάς, news247.gr