Μικρή αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 21 Μαίου στα Τρίκαλα, όπως αναμένεται άλλωστε και σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Στην περιοχή των Τρικάλων, δεν προβλέπονται ισχυρά φαινόμενα, παρά μόνο πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι άνεμοι, σχεδόν καθόλη την διάρκεια της ημέρας. 

Η Παρασκευή από το πρωί θα είναι ηλιόλουστη, αλλά με αρκετό αέρα. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι από το πρωί έως και αργά το απόγευμα θα πνέουν έως και 4 μποφόρ, με μικρή εξασθένιση προς το βράδυ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, με το θερμόμετρο να φτάνει το μεσημέρι μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου. 

Γενική πρόγνωση - Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα την Παρασκευή 21 Μαίου 

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα κεντρικά και τα βόρεια, που βαθμιαία από το απόγευμα, θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Από το βράδυ προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων στη δυτική χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση τουλάχιστον της τάξης των 6 βαθμών κυρίως στην ανατολική χώρα.

Θοδωρής Κολυδάς, news247.gr