Μετά την μικρή σε διάρκεια αλλά έντονη αλλαγή του καιρού το Σάββατο στα Τρίκαλα, με την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και την βροχή, ο καιρός βελτιώνεται και μυρίζει καλοκαιράκι!

Η Κυριακή 16 Μαίου 2021 προβλέπεται με πολύ καλό καιρό, αφού η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά κατά διαστήματα. 

Η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά και το μεσημέρι θα φτάσει μέχρι τους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις μέχρι και 3 μποφόρ. 

Γενική πρόγνωση - Ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή 

Στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι στο βορειοανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι στην περιοχή νότιας Πελοποννήσου - δυτικής Κρήτης τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και μικρή πτώση στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Θοδωρής Κολυδάς, news247.gr