Παρελθόν θα αποτελούν από σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Αποκορύφωμά τους οι θερμοκρασίες που ξεπέρασαν και τους 20 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κατά το χθεσινό Σάββατο. 

Από σήμερα ο καιρός αλλάζει αφού αναμένεται μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ψυχρής εισβολής, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 28/02 θα υποχωρήσουν σε σχέση με εκείνες του Σαββάτου 27/02 έως και 10 βαθμούς κατά τόπους, κάτι που παρουσιάζεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 28/02 τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 02/03, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη αερίων μαζών που ακολουθεί.

Η αλλαγή του καιρού στα Τρίκαλα 

Με αρκετή συννεφιά προβλέπεται η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα. 

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει μέχρι τους 12 βαθμούς Κελσίου, σε αισθητή πτώση σε σχέση με εκείνη των προηγούμενων ημερών. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, η εβδομάδα δεν αναμένεται ιδιαίτερα χειμωνιάτικη. 

Μάλιστα, ο Μάρτιος την Δευτέρα μας υποδέχεται με πολύ καλό καιρό, αφού η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη και με πολύ καλή θερμοκρασία. 

Την Τρίτη 2 Μαρτίου αναμένονται κάποιες ασθενείς βροχές από το πρωί έως και το μεσημέρι, που θα ρίξουν την θερμοκρασία, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο καιρός προβλέπεται καλός, χωρίς φαινόμενα και με πολύ καλή για την εποχή θερμοκρασία.  

Το κύριο χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού που ξεκινά από την Κυριακή είναι η πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σταδιακά θα επηρεάσει αρκετά κυρίως τις ελάχιστες τιμές των επόμενων ημερών, που θα σημειώνονται το πρωί και το βράδυ. 

trikalaenimerosi.gr με πληροφορίες από meteo.gr 

Φωτογραφία: Xristos Ntaoulas