Είναι γεγονός ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, εκτός των άλλων, επιβαρύνουν όλο και περισσότερο το λιανικό εμπόριο, καθώς αυτή εντείνεται. Ταυτόχρονα, μερίδα επαγγελματιών εξέφρασε τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κλάδο για τον τρόπο λειτουργίας του ‘click away’ και τις αδυναμίες όπως αυτές φαίνονται στην πράξη. 

Στο πλαίσιο όλων αυτών, η Βουλευτής Τρικάλων κ. Παπακώστα με στόχο την επίλυση των ως άνω θεμάτων, προχώρησε σε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με τους αρμόδιους κυβερνητικούς Υπουργούς και παράγοντες, και πιο συγκεκριμένα τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

ινή Βουλευτής, με υψηλό αίσθημα ευαισθησίας στα καθημερινά προβλήματα,  μετέφερε τις ανησυχίες των οποίων έγινε δέκτης, στους αρμόδιους φορείς, τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και οξύνθηκαν λόγω της παρατεταμένης διάρκειας της. Συζήτησε τρόπους άμεσης αντιμετώπισης αλλά και μακροπρόθεσμης, έτσι ώστε απρόσκοπτα ο κλάδος και οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να λειτουργήσουν προς όφελος τόσο του κλάδου όσο και των καταναλωτών. Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία της αγοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. 

Η κ. Παπακώστα έλαβε διαβεβαιώσεις τόσο από τον κ. Υπουργό όσο και από τον κ. Γενικό Γραμματέα ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις ανησυχίες των επαγγελματιών του λιανεμπορίου, και ότι θα πράξουν ότι είναι εφικτό προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες αγοραστικές απαιτήσεις των επικείμενων εορτών.

Επιπρόσθετα και σε συνέχεια της αναφοράς που αφορά την ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων, εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας τους, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι στο δίκαιο αίτημα τους η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά εν ευθέτω χρόνω αναγνωρίζοντας τον κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο που  επιτελούν.