Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρότατος παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής 13/03, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα όπου η ελάχιστη θερμοκρασία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -16 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (θέση Βρύζες) με -16,8 °C, ενώ στο Περτούλι Τρικάλων η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε νωρίς το πρωί ήταν στους -14,2 βαθμούς Κελσίου. 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Κυριακής 13/03. σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στην πόλη των Τρικάλων, παγωμένο είναι το πρωινό της Κυριακής 13 Μαρτίου, με το θερμόμετρο να καταγράφει την χαμηλότερη θερμοκρασία στις 5:10π.μ., στους -3 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στην Καλαμπάκα, με τον υδράργυρο νωρίς το πρωί να έχει πέσει στους -3,3 βαθμούς Κελσίου. 

Στα Τρίκαλα η ημέρα σήμερα θα περάσει με αρκετό κρύο, αφού η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 7 βαθμούς Κελσίου. 

Το κύμα ψύχους που έφερε η κακοκαιρία "Φίλιππος", υποχωρεί από την Τρίτη 15 Μαρτίου με την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με μέγιστες τιμές έως τους 16-17 βαθμούς Κελσίου. 

trikalaenimerosi.gr