Ο Σύλλογος «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» διοργανώνει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, τον Δήμο Τρικκαίων, τo ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το Επιμελητήριο Τρικάλων, τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ημερίδα με θέμα «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 στις 10.00 π.μ..
Διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες θα μιλήσουν αναπτύσσοντας τα παρακάτω θέματα :
1.    Αλλαγές στις θρεπτικές απαιτήσεις των ηλικιωμένων.
2.    Διατροφή και ανοσοποιητική ικανότητα στους ηλικιωμένους.
3.    Διατροφή και διανοητική λειτουργία στην Τρίτη ηλικία.
4.    Κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες, που επηρεάζουν τη διατροφή των ατόμων Τρίτης ηλικίας.
5.    Πρόσληψη υγρών και μείωσης αλατιού σε άτομα τρίτης ηλικίας.
6.    Ιδιαιτερότητες  των μεταβολικών νοσημάτων  στην τρίτη ηλικία
Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν Ιατροί, Φαρμακοποιοί, Ψυχολόγοι, Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές , Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς, Μάγειροι, κ.α.
Στους  συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων»  και τέως Διοικητής του Θεραπευτηρίου Νίκος Ευθυμιάδης, το Δ.Σ. , τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου καλούν όλους τους  φορείς και τους πολίτες να παρακολουθήσουν μια σπάνια και μοναδική ημερίδα που αφορά τη ζωή και την καθημερινότητα όλων.
Η παρουσία Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Εξειδικευμένων Επιστημόνων εγγυάται ότι η ημερίδα θα έχει ουσιαστικά και χρήσιμα αποτελέσματα.
Παράλληλα στην ημερίδα θα γίνει ειδική αναφορά στο σημαντικό έργο, που επιτελούν οι εθελόντριες του Συλλόγου οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.