Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας με επιστολή της στο trikalaenimerosi.gr διαψεύδει τον ισχυρισμό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια, σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα ευθύνεται για την διαρροή της κατάθεσης των 75.000 ευρώ που έγινε σε λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Μάλιστα η τράπεζα αντί να στείλει την επιστολή της διάψευσης στον κ. Κούγια την στέλνει σε μας οι οποίοι το μόνο που κάναμε ήταν να δημοσιεύσουμε το εξώδικο Κούγια προς την τράπεζα και όσα εκείνος υποστηρίζει σε αυτό για την διαρροή του θέματος.
Η επιστολή της τράπεζας
«Με αφορμή το από 27-07-2016 δημοσίευμά σας, το οποίο αναπαρήγαγε αυτούσια την εξώδικη δήλωση του δικηγόρου κου Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΚΕ, ιδιοκτήτριας της ποδοσφαιρικής ανωνύμου εταιρείας ΑΕΛ ΠΑΕ, η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, επιφυλασσόμενη να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι ουδέποτε έχει παραδοθεί σε μέλος του ΔΣ της ερασιτεχνικής ομάδας ΑΕΛ ή σε οποιονδήποτε άλλο μη έχοντα έννομο συμφέρον είτε παραστατικό κατάθεσης είτε οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά σε πελάτη της.
Με την πορεία της η Τράπεζα έχει αποδείξει ότι η προστασία του τραπεζικού απορρήτου και η εχεμύθεια αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για τη λειτουργία της και σας καλεί να δημοσιεύσετε το παρόν στην ιστοσελίδα σας, να αποσύρετε από αυτήν το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο βρίθει
αναληθειών καθώς και να μην αναδημοσιεύετε στο μέλλον πληροφορίες που αφορούν στην Τράπεζα, πολλώ δε μάλλον όταν πλήττουν τη φήμη
της, χωρίς προηγουμένως να διασταυρώσετε την ακρίβεια και την αλήθεια
αυτών».
Γραφείο Τύπου
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
Τι αναφέρει το εξώδικο Κούγια
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, ιδιοκτήτη της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΚΕ, ιδιοκτήτριας της ποδοσφαιρικής ανωνύμου εταιρείας ΑΕΛ ΠΑΕ
ΠΡΟΣ
Φασούλα Ηλία, διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας
Την Κυριακή 12/6/2016 και ώρα 18.00 είχα ραντεβού με τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ στον Πλαταμώνα για θέμα που αφορούσε τις Ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά και για την γενικότερη οικονομική μας σχέση. Προσήλθαν στο ραντεβού ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αντώνιος Τσαγκάλης, ιατρός, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιος Νάκας και Γεώργιος Βαλιάκος.
Αφού συζητήσαμε διάφορα θέματα, στο τέλος της συζήτησης με εντελώς συνωμοτικό ύφος ο Γεώργιος Νάκας μου είπε ότι θέλει να μου θέσει κι ένα θέμα που συζητείται έντονα στην πόλη κι εκείνη τη στιγμή ισχυρίστηκε ότι από στέλεχος της τράπεζάς σας τους έχει παραδοθεί ένα extrait καταθέσεως στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ ποσού 75.000€ από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και μου είπαν ότι εξ αυτού τόσο εσείς όσο και οι ίδιοι έχουν εξαγάγει το συμπέρασμα ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ ευρίσκεται πλέον στο άρμα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και έχει παύσει να είναι μια ανεξάρτητη ΠΑΕ.
Την ίδια στιγμή μου είπαν να μην ανησυχώ ότι αυτό θα διαρρεύσει, γιατί αυτό το έγγραφο το έχουν εξαφανίσει και μ’ αυτή τους την ενέργεια εγώ να καταλάβω ότι αυτοί διάκεινται ευμενώς απέναντί μου και δεν θέλουν να έχουμε μεταξύ μας αντιπαλότητες.
Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, και αυτό αντελήφθην από το ύφος του Γεωργίου Νάκα, θα πρέπει να είμαι «καλό παιδί» μαζί τους, γιατί άλλως θα διαρρεύσει το συγκεκριμένο έγγραφο.
Αμέσως αντέδρασα ακραία βίαια και απεχώρησα από τη συζήτηση. Το ίδιο βράδυ μού απέστειλε μήνυμα ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αντώνιος Τσαγκάλης και μου είπε ότι κακώς τους παρεξήγησα και ειδικά το Γεώργιο Νάκα και ότι αυτό το έγγραφο είναι σαν να μην υπάρχει.
Επειδή εγώ δεν ηρεμούσα, με πήρε συνεχή τηλέφωνα το ίδιο βράδυ της Κυριακής και σε επίμονες ερωτήσεις μου και με την απειλή ότι την επόμενη μέρα θα τους κοινοποιήσω εξώδικο, με το οποίο θα τους καλώ επίσημα να μου απαντήσουν εγγράφως ποιο στέλεχος της τράπεζας τους παρέδωσε το συγκεκριμένο έγγραφο, μου αποκάλυψε ότι αυτοί δεν είχαν κανένα λόγο να δημιουργήσουν αυτό το θέμα και ότι αυτό δημιουργήθηκε από εσάς, ο οποίος τους καλέσατε και τους αποκαλύψατε αυτό το γεγονός, παραδίδοντάς τους συγχρόνως και αντίγραφο του εγγράφου, το οποίο αυτοί δεν έχουν σκοπό να εμφανίσουν.
Επειδή όλο αυτό το θέμα και όσοι το δημιούργησαν, αποπειρόμενοι να με εκβιάσουν, ώστε να γίνω πειθήνιο όργανό τους, θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου και επιφυλάσσομαι να τους μηνύσω για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει και να τους εναγάγω για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.
Επειδή τα χρήματα αυτά, τα οποία κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ, αφορούν τα δικαιώματα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από τα τροφεία για την πώληση του ποδοσφαιριστή Ανδρέα Σάμαρη στη Μπενφίκα αντί ποσού 15 εκατομμυρίων ευρώ, όπου εκ του νόμου η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ δικαιούται ποσοστό 5%, δικαίωμα το οποίο μου εκχωρήθηκε, όταν μεταβίβασα τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ που μου ανήκαν, σύμφωνα με προσάρτημα που συνυπεγράφη κατά την από 7.8.2015 συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης των μετοχών, αφού εγώ έκανα επαγγελματία τον ως άνω ποδοσφαιριστή και επί 4 χρόνια βοήθησα στην εξέλιξή του.
Επειδή η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτός των ως άνω χρημάτων για το Σάμαρη οφείλει εις εμέ ποσό 250.000€ για την αγορά από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ των ποδοσφαιριστών Asigba και Κάργα, των οποίων τα δικαιώματα μού ανήκουν σε ποσοστό 50%, σύμφωνα με την εκχώρηση δικαιωμάτων που συνυπεγράφη με το ως άνω συμβολαιογραφικό έγγραφο μεταβίβασης από εμέ των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ που μου ανήκαν, εκ του οποίου σας κοινοποιώ την επίμαχη σελίδα.
Επειδή γι’ αυτή την απαίτησή μου έχω ήδη κοινοποιήσει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εξώδικο, με την οποία ζητώ 250.000€, καθώς και επιστολή με email, αντίγραφο του οποίου σας επισυνάπτω.
Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ γι’ αυτή την αηθέστατη απόπειρα εκβιάσεώς μου και ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΟΠΩΣ εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσας μού απαντήσετε εγγράφως: πρώτον, αν εσείς πράγματι διαπράττοντας τόσο σοβαρά ποινικά αδικήματα, είτε επιδείξατε είτε παραδώσατε στους ως άνω αναφερομένους αντίγραφο του παραστατικού της καταθέσεως των ως άνω χρημάτων στο λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ, και δεύτερον, αν τα όσα μου παρέστησαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι αληθή, ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι θα προσφύγω εναντίον υμών, αλλά και εναντίον οποιουδήποτε συμμετείχε στα τελεσθέντα εις βάρος μου ποινικά αδικήματα, τόσο ενώπιον των ποινικών όσο και ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων της χώρας.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.
Αθήνα, 14/06/2016
Ο ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩΝ"