Χιλιάδες αγρότες είναι στους δρόμους, σ’ ένα σκληρό αγώνα κόντρα στην πολιτική που συνεχίζει το ξεκλήρισμά τους, τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα είναι ορατή πίσω από τα μεγάλα λόγια για «στήριξη» των αγροτών.
Η κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών είναι το αναγκαίο βήμα, η μόνη απάντηση που ταιριάζει ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους εξοντώνει και τους ξεκληρίζει στην κυριολεξία από το βιός τους.Οι δυσκολίες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών εξαιτίας της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης της φορολογίας κλπ. πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που συνθλίβει μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους. Όλο αυτό το αντιλαϊκό πλέγμα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να πάρει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο η πλουτοκρατία στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.
Η ΕΕΔΥΕ, οι Επιτροπές Ειρήνης, οι αγωνιστές κι αγωνίστριες του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών και είμαστε στο πλευρό τους. Είμαστε μαζί τους, στην ίδια όχθη, απέναντι στον κοινό αντίπαλο που επιβουλεύεται καθημερινά τη ζωή μας για τους δικούς του στόχους.
Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες να λάβουν μέρος στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων στο συλλαλητήριο που καλεί το μπλόκο της Νίκαιας και ο Αγροτικος Συλλογος Τρικάλων “Η Άνοιξη” την Παρασκευή 3 Φλεβάρη και ώρα 6 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Αναχώρηση λεωφορείων από τα Τρίκαλα στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην ψησταριά Κωστάρα).