Ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το πρωί του Σαββάτου στα Τρίκαλα, αφού με την ομιλία του στην εκδήλωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της κοινοπραξίας "Κεντρική Οδός", παρουσιάστηκε ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας τόσο για τον νομό Τρικάλων, όσο και γενικότερα για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση του βορείου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, μετά την θετική έκβαση από την Ευρωπαική Ένωση που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του, πρόκειται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του γεωγραφικού χάρτη, αφού, επιτέλους, η Δυτική Ελλάδα πρόκειται να βγει από την απομόνωση εξαιτίας των μέχρι τώρα συγκοινωνιακών δυσχεριών. 

Η σπουδαιότητα του έργου έφερε στην πόλη των Τρικάλων υψηλούς προσκεκλημένους, όπως μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και θεσμικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι στην εκδήλωση εκτός του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, οι Περιφερειάρχες, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης και βεβαίως ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, και με την ιδιότητα του οικοδεσπότη. 

Επιπλέον, παραβρέθηκαν ο τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπύρος – Παναγιώτης Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα κ.κ. Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας.

Ο πρωθυπουργός μαζί με κυβερνητικά στελέχη και την σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έφτασαν στα Τρίκαλα με ελικόπτερο Σινούκ που προσγειώθηκε στο γήπεδο της πόλης.

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο των Τρικάλων, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της πόλης, ενώ η σύζυγός του επισκέφθηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δ.Τρικκαίων και το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών.  

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις φτάνει στα Τρίκαλα με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Μαζί τους και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έλευσή του στον χώρο της εκδήλωσης, την αυλή του Μουσείου Τσιτσάνη, συνοδεύομενος από τον Τρικαλινό υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα 

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του 

 Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης 

Ο Περιφερειάρης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής 

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την ομιλία του

Στην πρώτη σειρά των παρευρισκομένων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας

Από την βόλτα του πρωθυπουργού στο κέντρο των Τρικάλων, συνομιλώντας με επαγγελματίες της πόλης 

Με τους ποδηλάτες αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ, που συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πεζόδρομο της Ασκληπιού

Με έναν μικρό Τρικαλινό που έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα γράμμα. Δίπλα του οι βουλευτές ΝΔ Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας 

Συνομιλώντας με δύο νεαρά κορίτσια έξω από γνωστό πολυκατάστημα στον πεζόδρομο της Ασκληπιού 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το Μουσείο Τσιτσάνη  
Φωτογραφίες: ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

trikalaenimerosi.gr