Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων μέλος της Ο.Γ.Ε., με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν μελή, φίλοι του συλλόγου καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων.
Με την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησαν χαιρετισμό : η Ειρήνη Κολοβού - μέλος του Δ. Σ. του σωματείου λογιστών και βοηθών λογιστών Ν. Τρικάλων , η Γιάννα Κωνσταντινίδου - μέλος του Δ.Σ. της γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ ( Πανελλαδικής Αντιμονωπωλιακής Συσπείρωσης Εμπορο-Βιοτεχνών),  η Μαρία Στάμου μέλος της επιτροπής νέων Ανέργων Ν. Τρικάλων. Κατά την τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα, κατά κλάδο δουλειάς  αλλά και συνολικότερα μέσα από το πλαίσιο που διαμορφώνουν οι πολιτικές που στηρίζονται από την κυβέρνηση, τους μεγαλοεπιχειρηματίες αλλα και την Ε.Ε.
Η εκδήλωση  συνεχίστηκε με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων , μέλος της Ο.Γ.Ε. Ειρήνη Πετράκη.
Κατά την ομιλία της, η πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα ζητήματα που αποτελούν προμετωπίδα του αγώνα του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, θέτοντας ανάμεσα στα σημαντικότερα τη μητρότητα. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάργηση του επιδόματος τοκετού ως ελάχιστη αναγνώριση στον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας όπως επίσης και στις  καταγγελίες που γίνονται πανελλαδικά για «ραβασάκια» από την εφορία που ζητούν επιστροφή του επιδόματος από τις γυναίκες που γέννησαν τέλη του ‘12 αρχές του ‘13, απειλώντας μάλιστα και με κατασχέσεις.
Επιπλέον έγινε αναφορά στο πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης που  αγκαλιάζει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας ενώ δεν παρέλειψε να  τονίσει την ευθύνη και την ολιγωρία της κυβέρνησης.