Αλλάζει εντελώς το τοπίο του καιρού στα Τρίκαλα από το Σάββατο 20 Μαρτίου. 

Και μπορεί την 21η του μήνα με την εαρινή ισημερία να υποδεχόμαστε επισήμως την Άνοιξη, ωστόσο τα τερτίπια του καιρού μας δείχνουν πως ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ.

Οι ηλιόλουστες ημέρες και οι υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού του προηγούμενου διαστήματος, σύντομα θα αποτελούν παρελθόν, αφού οι προβλέψεις μιλούν ακόμη και για ασθενείς χιονοπτώσεις στα μέσα της εβδομάδας στην πόλη των Τρικάλων. 

Η έντονη αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από το Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις συνεχείς βροχές, τις καταιγίδες και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου τις δύο επόμενες ημέρες, ενώ ένα μικρό διάλειμμα προβλέπεται την Δευτέρα 22 Μαρτίου με λιγότερη βροχή και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Στην συνέχεια, όμως, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία μέχρι και την Πέμπτη 25 Μαρτίου, ο καιρός θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ακόμη περισσότερο κρύο στα πεδινά με έντονες βροχές. Οι βοριάδες που θα επικρατήσουν σχεδόν όλες τις επόμενες ημέρες θα εντείνουν ακόμη περισσότερο την αίσθηση του κρύου. 

Στα Τρίκαλα, οι ελάχιστες τιμές θα είναι πολύ χαμηλές γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μέγιστες μόλις στους 7-8 βαθμούς, με πιθανότητα χιονόνερου και ασθενούς χιονόπτωσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 24 Μαρτίου στα Τρίκαλα, χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. 

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος, ως προς τα φαινόμενα που αναμένεται να σταματήσουν, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπεται να διατηρηθούν. 

trikalaenimerosi.gr