Νίκος Λέφας ετών 51, κυβερνήτης πολιτικών αεροσκαφών. Παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης. Μόνιμος κάτοικος του Ντουμπάϊ. Κατάγεται από το Μοσχόφυτο Τρικάλων. Χειρίζεται βαριά επιβατικά αεροσκάφη και μάλιστα ανήκει στις «παλιοσειρές» με πολλές χιλιάδες ώρες στο βιογραφικό του καθώς πετάει από το 1995.

Οι παλιότεροι ίσως τον θυμούνται, πιτσιρικά, στην ψησταριά του πατέρα του, στην γωνία Ασκληπιού και Βύρωνος, δίπλα από το σημερινό “Sante”.

Πήγαινε στο 4ο Λύκειο Τρικάλων, πέρασε στην ΣΜΥ, τελείωσε, αλλά δεν συνέχισε γιατί του στέρησαν την Αεροπορία Στρατού και πήγε στην Καλιφόρνια όπου σπούδασε πιλότος σε ένα από τα καλύτερα Αμερικανικά σχολεία. Από τότε μέχρι σήμερα πέταξε με κάθε είδους σοβαρό αεροσκάφος, και βρέθηκε σε αρκετές εταιρείες, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Emirates.

Τον «βρήκαμε» στην Κουάλα Λουμπούρ, μέσω …Facebook, όπου ποστάρισε φωτογραφίες να τρώει street food στο πεζοδρόμιο κάποιου ταχυφαγείου της πόλης το οποίο θυμίζει κάτι από τα τραπέζια του «Λέφα» στη Βύρωνος…

Μέρα που είναι, να του ευχηθούμε υγεία και δύναμη στους αιθέρες...

Κ.Τ.