Αντίθετος με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 10 το πρωί δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, καλώντας τους βουλευτές του νομού και την τοπική αυτοδιοίκηση να πιέσουν τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο που έχει επιβληθεί και στην περιοχή των Τρικάλων, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:  

"Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων εκφράζει τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων και την αναστάτωσή της τοπικής αγοράς για την αναποτελεσματικότητα του μέτρου της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην αλλαγή του ωραρίου έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων του λιανεμπορίου και στην περιοχή μας στις 10:00 π.μ

Η αλλαγή αυτή έχει δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα συνωστισμού στην πόλη μας καθώς πολλοί καταναλωτές επισκέπτονται την αγορά τις πρωινές ώρες συνδυάζοντας  τις αγορές τους με τις συναλλαγές στις υπόλοιπες υπηρεσίες.

Η μη λειτουργικότητα εφαρμογής του μέτρου αυτού στην περιοχή μας έγκειται στο γεγονός ότι λόγω των τοπικών συνθηκών, το ωράριο τις αγοράς έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε το σύνολο των καταστημάτων να κλείνουν κατά τις μεσημεριανές ώρες και να  ανοίγουν πάλι το απόγευμα. Έτσι ο χρόνος των καταναλωτών ουσιαστικά περιορίζεται.

Για το λόγο αυτό ζητάμε για μία ακόμα φορά από τα συναρμόδια Υπουργεία, Ανάπτυξης και Υγείας να αντιληφθούν το λάθος και να εξαιρεθεί η πόλη μας από την εφαρμογή του μέτρου έναρξης λειτουργίας της αγοράς στις 10 το πρωί.

Επίσης καλούμε τους βουλευτές του Νομού μας και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν καλά τις συνθήκες διαβίωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων της περιοχής, να συνταχθούν με τη θέση μας ασκώντας πίεση στους υπευθύνους για την άρση της απόφασης".