Οικονομική… ανάσα για τον Δήμο Τρικκαίων αποτελεί η χρηματοδότηση 1.443.636 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εξόφληση οφειλών του προς τρίτους, με τελεσίδικες μάλιστα δικαστικές αποφάσεις.
Πρόκειται για το Πρόγραμμα Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ), στο οποίο εντάχθηκαν 20 συνολικά Δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Τρικκαίων αλλά και ο Δήμος Καλαμπάκας, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί για τον ίδιο σκοπό με το ποσό των 107.081 ευρώ. Το αίτημα του Δήμου Τρικκαίων υποβλήθηκε στις αρχές Απριλίου και έτυχε θετικής εξέλιξης, με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Ελένη Κογιάννη-Αυγέρου να επισημαίνει, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ότι “αφορούσε οφειλές του Δήμου προς πιστωτές του, οι οποίοι είχαν διεκδικήσει δικαστικά τα οφειλόμενα ποσά και ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων προς τον Δήμο…”.

Το μεγαλύτερο ποσό αφορά, πάντως, οφειλή του Δήμου προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ύψους 1.092.000 ευρώ, η οποία και θα συμψηφιστεί με το ποσό της Δημοτικής Επιχείρησης που χρωστά προς τον Δήμο, της τάξης των 2.700.000 ευρώ, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Οι υπόλοιπες, δε, 351.000 ευρώ είναι προς 20 ιδιώτες προμηθευτές του Δήμου, “αποτελώντας στην ουσία χρέη που μεταφέρθηκαν από “Καποδιστριακούς” Δήμους στον “Καλλικράτη”…”, όπως τόνισε η κα. Κογιάννη-Αυγέρου. Όσον αφορά στην εξόφληση των οφειλών, αυτές θα ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι 1η Ιουνίου, με την πληρωμή να γίνεται απευθείας από το Υπουργείο όπου και έχουν σταλεί τα σχετικά δικαιολογητικά και οι βεβαιωμένες οφειλές που αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών, με απευθείας πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πιστωτών.

ert.gr