Με θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καλών πρακτικών, επίλυσης προβλημάτων, ασχολήθηκαν επί διήμερο, στελέχη του Δήμου Τρικκαίων.

Με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Ακη Αναστασίου, στελέχη του Δήμου από το τμήμα Smart Trikala, τη Δ/νση Παιδείας - Πολιτισμού & Αθλητισμού και το νομικό τμήμα, μετείχαν στο επονομαζόμενο URBACT Campus.

Αυτό, πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Ιουνίου 2019, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με τη συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών ΟΤΑ που υλοποιούν το URBACT. Είχε, δε, ως αποκλειστικό θέμα, την εκπαίδευση για όλα τα ζητήματα σχετικά με το πρόγραμμα URBACT.

Δηλαδή, για τη μεγάλη «ομπρέλα» προγραμμάτων της ΕΕ, που εξειδικεύει δράσεις ανά περιοχή, φέρνοντας σε επαφή Δήμους από όλη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό δράσεις του εν λόγω προγράμματος, κυρίως για κοινωνικά θέματα, ερχόμενος σε επαφή με Δήμους, όπως της Βαρκελώνης, Κοπεγχάγης, Γλασκώβης, Τορίνο κ.α..

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δράση URBinclusion, για καταπολέμηση της φτώχειας σε υποβαθμισμένες περιοχές, που ήδη υλοποιείται σε τεχνικό επίπεδο.

Την εμπειρία από τα Τρίκαλα, τα στελέχη του Δήμου τη μοιράστηκαν με εκπροσώπους Δήμων από όλη τη χώρα, σε συνδυασμό με την κυπριακή εμπειρία, σε ευρύ πεδίο:  ανταλλαγή γνώσεων, παροχή συγκεκριμένων μαθησιακών εργαλείων, ενίσχυση πνεύματος συνεργασίας, επίλυση προβλημάτων, αντιμετώπιση δυσκολιών, ενοποίηση κωδίκων επικοινωνίας κ.α.

Ο κ. Αναστασίου και τα στελέχη του Δήμου παρουσίασαν, επίσης, και την εμπειρία από τη γενικότερη δραστηριότητα του Δήμου σε διάφορους τομείς.