Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ μέσα από το Εντατικό Πρόγραμμα Μαθημάτων στην Ψυχολογία της Άσκησης και του Αθλητισμού, με τη συμμετοχή 42 φοιτητών από 25 χώρες του κόσμου θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 31/1 διάλεξη με θέμα «Ο ρόλος του Ολυμπιακού κινήματος στην προσφυγική κρίση: Ένα πρόγραμμα άσκησης για πρόσφυγες».
Την ίδια ημέρα 25 πρόσφυγες από 4 σχολεία των Τρικάλων και οι 42 μεταπτυχιακοί φοιτητές θα συμμετάσχουν στις 9.30 σε κοινά παιχνίδια και σε μικτό φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου προάγοντας μέσα από τα σπορ την ενσωμάτωση, την ισότητα στην κοινωνία, τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την αποδοχή των άλλων.
Παράλληλα η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό το κάλεσμα που γίνεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ So.Net. για τη δημιουργία ενός δικτύου Αθλητικών οργανισμών που θα καταχωρηθούν στο διεθνές δίκτυο οργανισμών που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε άσκηση και άθληση σε πρόσφυγες.
To ΤΕΦΑΑ ΠΘ καλεί τους αθλητικούς οργανισμούς να δηλώσουν συμμετοχή στο psylab@pe.uth.gr. Ήδη στο πρώτο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί αθλητικοί σύλλογοι και το ΤΕΦΑΑ ΠΘ τους ευχαριστεί θερμά.
Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ ευχαριστεί  για την υλοποίηση του εγχειρήματος την συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Τρικάλων κα Τοπαλίδου Κική, καθώς και τους διευθυντές των σχολείων του 2ου του 3ου και 9ου Γυμνασίου Τρικάλων καθώς και τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.