Η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Τρικάλων χαιρετίζει τις δεκάδες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συνειδητά απείχαν από τις κρατικές εκλογές του ΠΥΣΔΕ. Τα προβλήματά μας δεν λύνονται με εκπροσώπους σε συνδιαχειριστικά όργανα που προωθούν τις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά με μαζικούς αγώνες, συσπείρωση στα σωματεία μας και προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, αλλά και του μέλλοντος των μαθητών μας.
Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση επιθυμεί να συμβάλει η Αγωνιστική Κίνηση. Με την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 6:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, επιχειρεί να ανοίξει ζητήματα για τα οποία επικρατεί σιγή ιχθύος από τις κυρίαρχες παρατάξεις: Το πόρισμα «Λιάκου», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις που επικρατούν, οι αναπληρωτές που δεν αναπληρώνουν, αλλά καλύπτουν οργανικά κενά, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι μειωμένοι μισθοί μας, τα κενά και πλεονάσματα που δημιουργούνται εν μία νυκτί, φέρνοντας πολλούς συναδέλφους σε δύσκολη θέση για το ωράριο τους, αλλά και άλλα πολλά θα συζητηθούν κι ελπίζουμε ο διάλογος να είναι πλούσιος και δημιουργικός.
Την εκδήλωση θα ανοίξουν με εισηγήσεις τους δύο συναγωνιστές με πλούσια εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και στο εκπαιδευτικό κίνημα:
Ο Δημήτρης Μάνος, νηπιαγωγός ειδικής αγωγής, οικονομολόγος και συγγραφέας και ο Πάνος Χουντής, καθηγητής, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά.
Καλούμε λοιπόν συναδέλφους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αδιόριστους ή αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και τον κόσμο του κινήματος, να παρακολουθήσει την εκδήλωση και να συμμετάσχει στην πλούσια συζήτηση που θα ακολουθήσει.