Την Παρασκευή 22 Απριλίου έγινε στην Αθήνα συνάντηση αντιπροσωπείας των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας με την Υφυπουργό Συγκοινωνιών Υποδομών και Δικτύων κα Χρυσοβελώνη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον σιδηρόδρομο στη δυτική Θεσσαλία με κυρίαρχο θέμα το έργο της ηλεκτροκίνησης- τηλεδιοίκησης.
Η υφυπουργός έδωσε την διαβεβαίωση ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά όπως είχε προγραμματισθεί και πως δεν πρόκειται να σημειωθεί ούτε η παραμικρή καθυστέρηση.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των δρομολογίων τα οποία εξακολουθούν στην περιοχή μας να είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες του κοινού στις μετακινήσεις του.
Από πλευράς του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου τέθηκε και το θέμα της διάβασης στο Κηπάκι Πύργου και τονίστηκε η ανάγκη διατήρησής της καθώς επίσης και το αίτημα να βρεθεί τρόπος ώστε τα οδικά φανάρια στην Οδό Πύργου να λειτουργήσουν συνδεδεμένα με το ΑΣΙΔ, όπως από χρόνια γίνεται στην Καρδίτσα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος νέου ατυχήματος.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά την υφυπουργό για το ενδιαφέρον της  και αναμένει σύντομα να ξεκινήσει το έργο της ηλεκτροκίνησης και να δοθούν λύσεις και στα υπόλοιπα χρονίζοντα προβλήματα.