Στις φυλακές αλλά όχι για πολύ καιρό ακόμη, επέστρεψε ένας 62χρονος αγρότης από χωριό της Καλαμπάκας (Βασιλική)  μετά την προχθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας να μειώσει την ποινή φυλάκισης από 14 σε 9 έτη.

Πρόκειται για τον 62χρονο αγρότη ο οποίος απασχόλησε το πανελλήνιο στις 30 Μαϊου του 2017, όταν εκτιμώντας πως ο λογιστής του έκανε λάθος με ακατάσχετο λογαριασμό, με «αποτέλεσμα» να «καταστραφεί» οικονομικά» σε βαθμό που δεν θα είχε χρήματα «ούτε να πάρει γάλα για τα παιδιά του», πήγε στο λογιστήριο και με έναν σπασμένο κασμά, τον χτύπησε έξι φορές στο κεφάλι.

Ευτυχώς για όλους ο λογιστής κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, με τον αγρότη κατά την απολογία του να δηλώνει πως αισθάνεται λύπη και ότι θα του καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις με αφορμή και τα τραύματα που του προκάλεσε.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, με βάση και την απόφαση του ΜΟΕ Λάρισας και με δεδομένα την ποινή φυλάκισης που έχει ήδη εκτίσει, ο 62χρονς αναμένεται να αποφυλακιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Β. Κακάρας Ελευθερία