Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, την οποία υλοποιεί η Διεύθυνση Δασών Ν. Τρικάλων, απαγορεύεται το κυνήγι στον Νομό Τρικάλων κατά την παρούσα κυνηγετική περίοδο  2017 – 2018 και όπου δεν απαγορεύεται με Δασική Αστυνομική Διάταξη Θήρας όπως παρακάτω:

• Παντός θηράματος στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων (διάρκειας και έντασης) που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη χιονόπτωση, τον παγετό, κ.τ.λ., στις περιπτώσεις αυτές πολλά είδη της άγριας πανίδας είναι ιδιαίτερα ευάλωτα κυρίως ως προς την έλλειψη τροφής και κάλυψης.

• Παντός θηράματος με ενέδρα στις πηγές (καρτέρι).

• Των τριχωτών θηραμάτων όταν και όπου το έδαφος καλύπτεται με χιόνι και ιδιαίτερα δια παρακολουθήσεως των ιχνών επί της χιόνος.

Οι παραβάτες της παρούσας θα διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της Νομοθεσίας κι η ισχύς της παρούσας είναι μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018. 

Η εφαρμογή της ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, Αστυνομική Διεύθυνση,    Κυνηγετικούς Συλλόγους του Ν. Τρικάλων και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.