Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων φορέων όπως επίσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έγινε σήμερα η επίσημη παρουσίαση και ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού μας ιδρύματος και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο νέος διοικητής «η αναβάθμιση του τοπικού νοσοκομείου, το οποίο απασχολεί 662 εργαζόμενους και η σταδιακή αποκατάσταση του πλήρως δημοσίου χαρακτήρα της υγείας» είναι μέσα στους στόχους που θέτει. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, από πλευράς της κυβέρνησης γίνονται  συστηματικές προσπάθειες να καλυφθούν τα πιο επείγοντα κενά, να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία και ο εφοδιασμός των δημόσιων νοσοκομείων με τα απαραίτητα υλικά και φάρμακα και να ανανεωθεί ο εξοπλισμός τους. Aναλυτικά, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο νέος διοικητής επισήμανε τα εξής: "Ο λαϊκισμός κυριάρχησε σε βάρος της πραγματικότητας και της δικαιοσύνης. Η αποκατάσταση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο σύνολο των εργαζομένων θα είναι πρωταρχικό μέλημα. Οι εργαζόμενοι όμως οφείλουν να κατανοήσουν πως σε μια πραγματικότητα δυσθεώρητης ανεργίας εκείνοι έχουν το προνόμιο σταθερής εργασίας με σχετικώς αξιοπρεπείς αμοιβές και άρα καθήκον τους είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.  Πρέπει να ανασύρουμε τις υγιείς και παραγωγικές οντότητες στην επιφάνεια ώστε να βελτιώσουμε την απόδοση του έργου. Επισημαίνεται πως στην υπάρχουσα πραγματικότητα της λειτουργίας του νοσοκομείου Τρικάλων υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν σαν ρυμουλκά, είναι αυτά που βάζουν το δυσκίνητο πλοίο στο λιμάνι. Τα ρυμουλκά αυτά θα στηριχτούν άμεσα. Αντίθετα άλλα τμήματα μπορεί να παρουσιάζουν υστέρηση, σε αυτές τις περιπτώσεις θα επιδιωχθούν διορθωτικές κινήσεις για να ανακτηθεί ο χαμένος βηματισμός. Στην ιεράρχηση των αναγκών θα προηγηθεί το επείγον του χρόνιου. Με ότι μέσα υπάρχουν θα ενισχυθεί το μεράκι και το πάθος για την άσκηση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας έναντι της λογικής της απλής διεκπεραίωσης. Στα πλαίσια αυτής της στόχευσης θα πρέπει να ενισχυθεί η επιστημονική ενημέρωση και η εκπαιδευτική διαδικασία. Θα πρέπει άμεσα να προγραμματιστούν σε μηνιαία βάση επιστημονικές ημερίδες με προσκεκλημένους ομιλητές ώστε να αποτελούν έναυσμα ανανέωσης της επιστημονικής ενημέρωσης. Επιπλέον η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους νεότερους θα πρέπει να είναι συνεχές μέλημα της επιστημονικής κοινότητας. Στη νέα εποχή που μπαίνουμε κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσει το “monitoring”.

Hστατιστική των τμημάτων, οι παρουσιάσεις περιστατικών και γιατί όχι οι αναδρομικές ή και οι προοπτικές μελέτες θα πρέπει να μπουν στη ζωή του νοσοκομείου. Στη λογική αυτή θα πρέπει βαθμιαία να ενταχθούν και οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, επισημαίνεται πως στην εποχή μας κορυφαία νοσηλευτικά περιοδικά καθορίζουν θεραπευτικές εφαρμογές, επαναπροσδιορίζουν τεχνικές, συμβάλλουν στην εύρεση και εξοικονόμηση πόρων, αναπροσανατολίζουν πολιτικές για την υγεία.
Υπάρχει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι το νοσοκομείο αφίσταται των προσδοκιών των πολιτών, τουλάχιστον μερικώς, η άποψη αυτή ενδεχομένως ορθή, πιθανώς λανθασμένη, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί. Ένας τέτοιος προσδιορισμός θα πρέπει να γίνει άμεσα με την υποβολή ερωτηματολογίου στους χρήστες των υπηρεσιών υγείας, ώστε να αποκτηθεί μια μετρήσιμη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.
Κεντρικές επιλογές θα είναι η σταδιακή αποκατάσταση του πλήρως δημόσιου χαρακτήρα της λειτουργίαςκαι παράλληλα οι επενδύσεις θα προσανατολιστούν στην εξασφάλιση υποδομών προσανατολισμένων στην εξασφάλιση οικονομικών πόρων".