Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα επιφύλαξαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στην Νέα Ιωνία Βόλου, καθώς και στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, κόντρα στο κλίμα που οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν στα πρόσφατα γεγονότα του Περάματος.
Σύμφωνα με το Έθνος, η υποδοχή που επιφύλαξαν κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων στο Βόλο ήταν συγκινητική. Με δώρα, γλυκά, αναμνηστικά και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, δεκάδες κάτοικοι καλωσόρισαν τα μικρά παιδιά που σαστισμένα στην αρχή και πολύ χαρούμενα στη συνέχεια μπήκαν στις αίθουσες για να κάνουν το πρώτο τους μάθημα.
«Σας προσφέρουμε γνώσεις, αλλά κυρίως τη ζεστασιά και την αγάπη μας και κάποια δωράκια. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξάρτητα από το από πού προέρχονται» τους είπε μέσα στην αίθουσα ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, ενώ οι δάσκαλοι είπαν στους μαθητές πως θα είναι συνεχώς δίπλα τους και να μη διστάζουν να εκφράζουν όλες τις απορίες τους για οποιοδήποτε θέμα.
Εξω από το σχολείο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, που ήθελαν να αγκαλιάσουν τα παιδιά και να τους δείξουν ότι δεν τα ξεχωρίζουν από τα δικά τους παιδιά.
Ιδια η εικόνα την περασμένη Τρίτη και στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, όπου ξεκίνησαν τα μαθήματα με τα πρώτα 15 προσφυγόπουλα. Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι που κάλυπτε τα πάντα, οι μαθητές ήταν συνεπέστατοι στην ώρα προσέλευσης και έγιναν δεκτοί με δώρα και χειροκροτήματα.
Εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τους πρόσφεραν τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους, και τους έστειλαν το μήνυμα πως θα είναι δίπλα τους για να τους διδάξουν -εκτός των άλλων- την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενώ τους είπαν ότι θαυμάζουν το κουράγιο και την επιμονή τους.
Newsroom ΔΟΛ