Την περασμένη Παρασκευή 4 Μαρτίου τελείωσε το πρόγραμμα των«Ανοιχτών Θυρών» το οποίο διοργάνωσε το  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, το οποίο είχε και τον κεντρικό συντονισμό. Η διάρκεια αυτού του προγράμματος ήταν πενθήμερη από 29 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου. Το πρόγραμμα αυτό απευθυνόταν σε όλες  τις Σχολές του Π.Θ.
Ο στόχος αυτού του προγράμματος  ήταν να γίνουν γνωστές οι ακαδημαϊκές  δράσεις του Π.Θ. στους μαθητές της Β’ θμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι επαγγελματικές προοπτικές που διανοίγονται γι’ όσους εκ των μαθητών θα  ήθελαν να επιλέξουν μία από τις  Σχολές του Π.Θ..
Στο πρόγραμμα αυτό  όπως  είναι  γνωστό μετείχε και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και  Αθλητισμού. Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος ανέθεσε την ευθύνη  του συντονισμού  αυτού του προγράμματος  σχετικά με  το ΤΕΦΑΑ στον Καθηγητή Δημήτριο Σούλα. Για την καλύτερη οργάνωση αυτού του προγράμματος συστήθηκε Επιτροπή απαρτιζόμενη από μια ομάδα Συναδέλφων  του Τμήματος.
Στην Επιτροπή αυτή συμμετείχαν  οι Δημήτριος Σούλας, Βασίλης Γεροδήμος, Μαρίνα Παπαστεργίου, Χάρης Κουθούρης, Αλεξάνδρα Μπεκιάρη, Δημήτρης Κοκαρίδας,  Γιάννης Δήμας και Βασίλης Βουτσελάς.
Αφού εκπονήθηκε το πρόγραμμα των δράσεων που αφορούσε το ΤΕΦΑΑ  για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, στάλθηκε στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Π.Θ. για τις δικές του ενέργειες.
Στο πρόγραμμα αυτό μετείχαν τα εργαστήρια: της Πληροφορικής, του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης, της Οργάνωσης - Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής και της Ψυχολογίας.
Περιγράφοντας γενικά τις προβλεπόμενες από το πρόγραμμά μας δραστηριότητες των επισκεπτών μαθητών, αυτές ήταν η παρακολούθηση  για  20΄ μιας γενικής ενημέρωσης για τις ακαδημαϊκές δράσεις της Τμήματος καθώς για τις υπάρχουσες επαγγελματικές προοπτικές. Στη συνέχεια επισκέπτονταν τα 4 εργαστήρια, τα οποία το καθένα  είχε επιμεληθεί ένα  πολύ  ενδιαφέρον πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα αυτό αρχικά γινόταν ενημέρωση των μαθητών  και στη συνέχεια έπαιρναν μέρος σε διάφορα δρώμενα που είχαν σχεδιαστεί από τους υπεύθυνους του κάθε εργαστηρίου μαζί με τους συνεργάτες τους   γι’ αυτό  το σκοπό.
Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών επισκέφθηκαν το Τμήμα μας  4 Σχολεία:
Το Γυμνάσιο Σοφάδων με 50 μαθητές
Το  8ο Γυμνάσιο  Λαμίας με 46 μαθητές
Το  4ο ΓΕΛ Λαμίας  με 40 μαθητές. Το συγκεκριμένο Λύκειο  έδωσε ποδοσφαιρικό αγώνα με την Ειδικότητα του Ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ.
Το 6ο  ΓΕΛ Τρικάλων με 45 μαθητές.
Το σύνολο των μαθητών που επισκέφθηκε το Τμήμα ήταν 181 μαθητές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αριθμός των Σχολείων που επισκέπτονται  το ΤΕΦΑΑ του Π.Θ. είναι πολύ μεγάλος και αυτό συμβαίνει όλο το χρόνο. Στην συγκεκριμένη περίοδο έτυχε να έχουν προγραμματίσει  την επίσκεψή τους στο ΤΕΦΑΑ αυτά τα σχολεία.
Τα ενθουσιώδη  σχόλια των μαθητών αλλά και των συνοδών καθηγητών αποτελούν μία ακόμη επιβεβαίωση για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος και την πολύ καλή φήμη που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του.
Θα πρέπει να αναφερθεί  ότι στην προσπάθεια  της εκτέλεσης αυτού του προγράμματος, σημαντικός αρωγός υπήρξε η βοήθεια που είχαμε από το  προσωπικό του  Τμήματος  Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου μας  και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε. Χωρίς υπερβολή ήταν η ψυχή αυτής της οργανωμένης  προσπάθειας που πρόβαλε το Π.Θ..
«Με την ευκαιρία  του σύντομου αυτού απολογισμού που αφορά το πρόγραμμα των «Ανοικτών Θυρών» στο ΤΕΦΑΑ, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην άψογη εφαρμογή του προγράμματος» αναφέρει ο καθηγητής Δημήτρης Σούλας.