Δεκάδες μαθητές συμμετείχαν στην αντιπολεμική δράση που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, το απόγευμα του Σαββάτου, με θέμα «Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή».

Μαθητές του δημοτικού ζωγράφισαν, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ένα κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους φτώχεια και προσφυγιά, ενώ μεγαλύτεροι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παίξουν μπάσκετ 3Χ3 στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης με τη χρήση αερομεταφερόμενης μπασκέτας.

Στην δραστηριότητα αυτή,  συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους μαθητές, να αναζητήσουν την αλήθεια και να δώσουν απαντήσεις για αιτία των πολέμων, για το γεγονός ότι  οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.Οι δράσεις της Επιτροπής Ειρήνης, συνεχίζονται με την πορεία που θα γίνει σήμερα Κυριακή,  στις 7 μ.μ. από την πλατεία Αγίας Μονής μέχρι την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Παράλληλα, στις  7.30 μ.μ. θα γίνει λαϊκός αγώνας δρόμου, με εκκίνηση από το Δέλτα Καλαμπάκας και τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

902.gr