Σήμερα θα σας πω ένα μυστικό, αλλά θα ήθελα να μείνει μεταξύ μας. Είναι μυστικό του χώρου μας, το οποίο το καταλαβαίνετε κι εσείς, οι αναγνώστες μας, χωρίς ωστόσο  να αντιλαμβάνεστε επαρκώς λεπτομέρειες και «παρασκήνια»!

Έχει να κάνει με τις φωτογραφίες που συνοδεύουν τα λογής-λογής έργα που γίνονται στην περιοχή μας. 

Όπως ξέρετε, στην περιοχή μας γίνονται πολλά έργα και συνεχώς γίνονται πράγματα, πολλά πράγματα, που λέει και η Βάνα η Μπάρμπα. 

Σε καθημερινή βάση τα e-mail παίρνουν φωτιά και κατακλύζονται από δελτία τύπου που περιγράφουν τις εργασίες και τα λοιπά. Σε τέτοιο βαθμό που κι εμείς κουραζόμαστε και μονολογούμε, φτάνει πια! Όχι άλλο έργο σήμερα. Κι αύριο μέρα είναι. Μην σκάβετε άλλο! 

Εν τω μεταξύ, ξέρετε τι γίνεται με τα έργα. Υπάρχει η σκέψη, η μελέτη, η χρηματοδότηση, η έγκριση, ο ανάδοχος, η κατασκευή… τι τραβάνε αυτά τα έρμα τα e-mail κάθε μέρα. Να δείτε που θα κατέβουν μια μέρα στο Σύνταγμα με πανό. Μην στέλνετε άλλο! Απεργία διαρκείας.

Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, εφόσον ζούμε στην εποχή των εικόνων με την τεράστια δύναμη, συνοδεύονται από διάφορες φωτογραφίες. Υποτίθεται του έργου, διότι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει φωτογραφία έργου, ούτε καν μια μακέτα έτσι για το καλό, για να καταλάβουμε τι πρόκειται να συμβεί. Υπάρχουν αυτοί που το κατασκευάζουν. 

Στους Δήμους, είναι αλήθεια, πως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τουλάχιστον εκεί, θα δεις κάτι σχετικό. Αν, δηλαδή, αυτό που συμβαίνει έχει σχέση π.χ. με την ΔΕΥΑΤ βλέπεις έναν άνθρωπο ανάμεσα σε κάτι σωλήνες, κάτι βάνες, σε κάτι σκαπτικά μηχανήματα, κάτι φορτηγά με χώμα… κάποιοι τσαπίζουν, κάποιοι σκουπίζουν. Υπάρχει ένας εργατικός οργασμός. 

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Εκεί, ειδικά στα Τρίκαλα, σχεδόν πάντα στις εικόνες που στέλνονται απεικονίζονται οι κατασκευαστές των έργων. Σε όλες, δηλαδή, κυριαρχεί το δίδυμο Περιφερειάρχη – Αντιπεριφερειάρχη σε διάφορες πόζες και ενσταντανέ. Έχω την εντύπωση πως αγαπούν πολύ την φύση, γι΄αυτό και πολλές φορές βρίσκονται πάνω σε κάτι γεφύρια, δίπλα σε ποτάμια … αλλά θα μου πεις!  Αφού τα έργα γίνονται εκτός γραφείου, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν φωτογραφίες εντός γραφείου;  

Γι΄αυτόν τον λόγο στην παρακάτω φωτό βλέπουμε τις παρεμβάσεις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στο οδικό δίκτυο των Τρικάλων (χειμωνιάτικο τοπίο)

Επίσης, η παρακάτω, με το δημοφιλές γεφύρι με τα κίτρινα κιγκλιδώματα, αναφέρεται στα επιπλέον 15 εκ. € από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα στο Ν. Τρικάλων (ανοιξιάτικο τοπίο)


Ωστόσο, όλοι εμείς που διαχειριζόμαστε και επιμελούμαστε τις ιστοσελίδες μας έχουμε και δικές μας φωτογραφίες, διότι δεν είμαστε ότι κι ότι. Και πολλές φορές επιλέγουμε τις δικές μας για να σπάσουμε την μονοτονία. Δεν είναι ωραίο να βάζουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, διότι βαριέται το κοινό! 

Γι΄ αυτό, λοιπόν, στην παρακάτω φωτό βλέπουμε το έργο που αφορά στο πρόβλημα άρδευσης του Δημοτικού Σταδίου Οιχαλίας.

Ενώ παρακάτω έχουμε την βελτίωση του δρόμου Αγριελιάς – Κουμαριάς (συγνώμη, πού βρίσκεται η Κουμαριά που έχει και δρόμο;)

Κι επειδή κουράστηκα κι εγώ, πόσω μάλλον εσείς, τελειώνω αυτήν την αναδρομή με το πιο πρόσφατο, το πολύ μεγάλο και πολύ σπουδαίο αντιπλημμυρικό έργο, που πρόκειται να γίνει στην Π.Ε. Τρικάλων. 

Όπως καταλαβαίνει κανείς η φωτογραφία είναι πέρα για πέρα σχετική με το συγκεκριμένο έργο, όπως και σε όλα τα παραπάνω υπάρχει ένας σαφής συσχετισμός… σε βαθμό που αναρωτιέμαι! 

Η φωτογραφία επελέγη από τον συντάκτη - διαχειριστή για να διαφημίσει το αντιπλημμυρικό το έργο ή το ψαράδικο που πουλά κάθε μέρα τα λαυράκια 3,90€ το κιλό; 

Ήμαρτον! 

Ας μου δώσει κάποιος μια απάντηση. 

(Και για την Κουμαριά θα ήθελα. Διότι αυτά τα έργα της Περιφέρειας είναι σκέτη σπαζοκεφαλιά. Πάνω που έμαθα που βρίσκεται το γιοφύρι της Κουκουράβας...)