Ματιές στη σύγχρονη – και άγνωστη πια – Σουηδία
Μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τον Σουηδικό κινηματογράφο και τη Σουηδία γενικότερα. Αλλά είναι έτσι; Μήπως η γνώμη μας σχετίζεται με τα όσα ξέραμε πριν δύο, τρεις δεκαετίες;. όντως, η εικόνα της χώρας του πλούτου και της ευημερίας ανατρέπεται. Αλλά οι σταθερές μένουν. Και όλη αυτήν την εικόνα, μας περιγράφουν δύο έξοχες ταινίες, του 2015, από νέους Σουηδούς σκηνοθέτες, που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, για ένα διήμερο, σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, με τη συνδρομή του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων. Οι ταινίες θα προβληθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Ιανουαρίου 2017, στον συνήθη χώρο, την αίθουσα δημοτικού κινηματογράφου του Μύλου Ματσόπουλου
Οι ταινίες
 Δευτέρα 23/1/2017
Underdog 
Σκηνοθεσία: Ronnie Sandahl
Σενάριο: Ronnie Sandahl
Παίζουν:Bianca Kronlöf, Henrik Rafaelsen, Mona Kristiansen
Ετος: 2015
Διάρκεια: 97'
Γλώσσα: Σουηδικά, Νορβγηγικά
Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στη νεόπλουτη πόλη του Όσλο. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.
Τρίτη 24/1/2017
“Η μικρή Σόφι Μπελ” 
Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον «πραγματικό» κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές που δεν έχουν βιώσει οι δύο φίλες στα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις.
Η ταινία σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας επίπονης διαδρομής ενηλικίωσης.
Σκηνοθεσία : Amanda Adolfsson
Σενάριο : Amanda Adolfsson, Josefin Johansson
Παίζουν: Felice Jankell, Hedda Stiernstedt
Διάρκεια: 80΄
Ετος: 2015
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 23 - Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.