Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων στην Πύλη, με κεντρική ομιλήτρια της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. Στόχο της εκδήλωσης αποτέλεσε η ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και σε ότι αφορά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό η Παναγιώτα Δριτσέλη ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα κρίσιμα διακυβεύματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, οριοθέτησε τις κόκκινες γραμμές που θέτει η κυβέρνηση, ενώ παρουσίασε και τους τομείς εκείνους της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021, οι οποίοι σχετίζονται με την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας, τα θέματα δηλαδή της αγροτικής ανάπτυξης και της καταπολέμησης της ανεργίας.
Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ “η Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2021 αποτελεί μία ολοκληρωμένη μελέτη, αποτέλεσμα στενής διυπουργικής συνεργασίας, η οποία εκτείνεται σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Στις 190 σελίδες αυτού του παραγωγικού σχέδιου δεν γίνονται μόνο διαπιστώσεις, αλλά σκιαγραφείται το αναπτυξιακό όραμα για την επόμενη πενταετία, με εξαιρετικά αναλυτικό και κοστολογημένο τρόπο. Επόμενα βήματα αυτής της μελέτης είναι να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και με τους πολίτες, ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα δεσμευτικό πλαίσιο δράσης για όλα τα υπουργεία και όλους τους φορείς του δημόσιου. Με άλλα λόγια, με το σχέδιο αυτό, η δημόσια διοίκηση αποκτά συγκεκριμένες κατευθύνσεις δράσης σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο. Είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί μία κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο και η ελπίδα μας είναι να καταφέρουμε να καταλήξουμε άμεσα σε οριοθετημένες πολιτικές για την ανάπτυξη σε όλους τους παραγωγικούς τομείς.”

Σε σχέση με τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία φάση εξαιρετικά σκληρής διαπραγμάτευσης, ώστε να αντικρούσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ κυρίως, για περικοπές συντάξεων και αύξηση φόρων στα χαμηλά εισοδήματα. Πολλά ΜΜΕ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης συστηματικά επιχειρούν να μεταδώσουν μια εικόνα παράδοσης της κυβέρνησης στους δανειστές και άλλοτε, όταν αυτό διαψεύδεται, αρχίζουν την καταστροφολογία. Θα ήθελα να υπογραμμίσω, σε σχέση με όλα αυτά, ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αυτή τη διαπραγμάτευση χωρίς συμμάχους. Η θέση μας σήμερα στη διεθνή σκακιέρα είναι πολύ πιο ισχυρή και με όπλο τη θετική πορεία της οικονομίας, θα αντικρούσουμε όσα παράλογα μας καλούν να αποδεχτούμε.”