Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 27η  Γιορτή  Γερόντων στην Πιαλεία επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου» Πιαλείας για να τιμήσει τους Ηλικιωμένους του Χωριού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας όλοι οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο καφενείο του Ντόκα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαγιανόπουλος ανοίγοντας την αυλαία της εκδήλωσης ξεκίνησε με το ρητό, «Τίμα τον Πατέρα σου και την Μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένοιτο, ίνα μακροχρόνιος εσει  επί της γης.»
Αφού καλωσόρισε τους επίσημους καλεσμένους και τους παρευρισκόμενους στην πλειοψηφία τους Ηλικιωμένοι, τόνισε επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η  Οκτωβρίου, τιμούμε εσάς ως γονείς μας  ως κάτοικοι αυτού του χωριού και ως συγχωριανούς μας εργαστήκατε, κοπιάσατε, περάσατε δύσκολες ώρες παλεύοντας για την επιβίωσης σας, την προκοπή των παιδιών σας, αλλά και για την αξιοποίηση του ωραίου μας χωριού.
Ξεκινήσαμε αυτήν την εκδήλωση πριν 27 χρόνια με ιστορίες τραγούδια, χορούς με την αρωγή της Εκκλησίας του Παπά Φώτη και των εκκλησιαστικών συμβουλίων. Τελειώνοντας ο κ. Παπαγιανόπουλος ανέφερε αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος που το χωριό μας κατέχει παγκόσμια πρωτιά αυτήν  την  γιορτή διότι εμείς την πρωτοξεκινήσαμε το 1989 και την επόμενη χρονιά την καθιέρωσε ο ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Άρη Τζάνη εκ μέρους του Δήμου Πύλης, ο οποίος αρχικά  μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κώστα Μαράβα συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας σε  ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και σας συγχαίρω για την Γιορτή Γερόντων που κάνετε κάθε  χρόνο.


Σαν Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα σας θα σας ακούμε και ανάλογα των οικονομικών δυνατοτήτων μας θα προσπαθούμε για το καλλίτερο.
Στην συνέχεια χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας κ. Νικόλαος Λεμονάς, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους και έδωσε συγχαρητήρια στον Σύλλογο για την ωραία αυτή εκδήλωση τιμώντας του Ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας του χωριού μας.
Αμέσως μετά έγινε η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών της Πιαλείας στα Ανώτατα και Ανώτερα Ιδρύματα της Χώρας.
Κατόπιν βραβεύτηκαν οι τρείς πιο ηλικιωμένες της Πιαλείας η κ. Παρασκευή Παπαγιαννοπούλου από τον Ιερέα της ομώνυμης  Ενορίας Πρεσβύτερο Πατέρα Φώτιο Κωτούλα, και η κ. Ζορμπά Βιργινία από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πύλης κ. Κων/νο Μπαλατσούκα, η κ. Μαρία Γιαννή από το Πρόεδρο του χωριού κ. Νίκο Λεμονά.
Παραβρέθηκαν ο Πρεσβύτερος Πατέρας  Φώτιος Κωτούλας, ο Πρεσβύτερος Πατέρας Λάζαρος Σταυραντώνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Νίκος Λεμονάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Άρης Τζάνης, κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, οι Πρόεδροι της ΚΟΙΔΕΚΑΠ κ. Χρήστος Νάκος, ΟΚΠΑΔ κ. Κων/νος Πλαστήρας, ΔΕΥΑΠ κ. Χρήστος Μπακάλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλυριωτών Αθηνών κ. Δημήτριος Ζιώγας.
Η γιορτή τελείωσε με πλούσιο γεύμα (Πλιγούρι-κρέας)  που προσφέρθηκε σε όλους από τον Σύλλογο
dimospylis.gr (Aλέξανδρος Γ.Τζήμας)