Ο σύλλογος επαγγελματιών ορεινού όγκου Ν. Τρικάλων προχώρησε σε τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας στην Ελάτη στην οποία παρουσιάζεται ρεαλιστική δορυφορική κάτοψη του χωριού και απεικονίζει με εμφανή σημεία κατηγοριοποιημένες όλες τις επιχειρήσεις, μέλη του συλλόγου με τα στοιχεία επικοινωνίας τους και με την ακριβή τους θέση στο χωριό. Σκοπός του έργου είναι να κατατοπίζεται ο επισκέπτης στο σημείο ενδιαφέροντος του και να βρίσκει τις πληροφορίες πού τον ενδιαφέρουν.
Δίπλα ακριβώς βρίσκεται και το περίπτερο πληροφοριών που έχει αξιοποιήσει ο σύλλογος, μετά από παραχώρηση του Δήμου Πύλης, για παροχή πληροφοριών σε επισκέπτες της περιοχής και διανομή έντυπου υλικού του ορεινού όγκου, όλων των χωριών και των επιχειρήσεων. Το περίπτερο λειτουργεί σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους που η περιοχή παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κίνηση.
Αντίστοιχες πινακίδες θα τοποθετηθούν σύντομα, μέχρι τις 15 Αυγούστου) και στα άλλα δύο χωριά του κεντρικού οδικού άξονα Περτούλι και Νεραϊδοχώρι. Το έργο πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση του επιμελητηρίου Τρικάλων και με αποκλειστική εθελοντική εργασία από το πενταμελές του Συλλόγου.