300 φασιανοί απελευθερώθηκαν την Τρίτη 6 Απριλίου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης, που θέλει να εμπλουτίσει την θηρευτική περιφέρεια. 

Πρόκειται για πουλιά ηλικίας ενός έτους, που προέρχονται από το κρατικό εκτροφείο των Σερρών, στο οποίο αναπαράχθηκαν. 

Οι φασιανοί, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα θηράματα των κυνηγών, απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον μέσα σε μια πολύ μεγάλη έκταση, από τα χαμηλά όρια της κοινότητας του Ροπωτού και σε όλες τις πεδινές κοινότητες του Δήμου Πύλης, που θεωρείται και ο φυσικός βιότοπος του φασιανού. 

Η απελευθέρωση των πανέμορφων πτηνών και νοστιμότατων θηραμάτων έγινε σύμφωνα με τις μελέτες και την παρουσία του Δασαρχείου Τρίκαλων, μετά τις ενέργειες του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης προς το Δασαρχείο Σερρών, επιτυγχάνοντας την δωρεάν χορηγία των 300 φασιανών. 

Εν αναμονή της πρώτης τουφεκιάς που αργεί ακόμη, οι κυνηγοί προετοιμάζονται για την νέα θηρευτική περίοδο, θέλοντας να εξασφαλίσουν έναν ικανοποιητικό αριθμό επιτρεπόμενων από τον νόμο θηραμάτων. 

Γι΄αυτόν τον λόγο, τον επόμενο μήνα, τον Μάιο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης έχει προγραμματίσει την απελευθέρωση λαγών, «αποδεικνύοντας ότι οι οργανωμένες κυνηγετικές οργανώσεις είναι η μόνη ελπίδα του κυνηγιού», όπως υποστηρίζουν τα μέλη του. 

trikalaenimerosi.gr