Ένας στοχαστής – γερόλυκος, με πλούσια δράση στα κινήματα και σημαντικό συγγραφικό έργο ο Γιώργος Καραμπελιάς,  γέμισε την εξέδρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ του Σαββάτου στα Τρίκαλα, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου για την επανάσταση του 1821.
Μίλησε και για τα σημερινά, έκανε διάλογο με τον κόσμο, θετικός ο απολογισμός για τους ακροατές:
«Η Ελλάδα πλήρωσε και πληρώνει ακόμα την κακή πλευρά της μεταπολίτευσης η οποία ότι είχε να δώσει το έδωσε μέχρι το 1990, από εκεί και πέρα περάσαμε στον «παρασιτικό εκσυγχρονισμό». Κατανάλωση με δανεικά και πτώση της παραγωγής, καθώς η αναλογία έφτασε να είναι τέσσερα εισαγόμενα προϊόντα και ένα παραγόμενο…».
Ολόκληρη η ομιλία του ήταν γεμάτη αγωνία για το έθνος και τον ελληνισμό που αργοσβήνουν χωρίς εμείς να κάνουμε τίποτα: «Δυστυχώς η αριστερά στην μεταπολίτευση ταύτισε τις έννοιες αυτές με την χούντα και έγινε ζημιά η οποία συνεχίζεται και σήμερα με την στρεβλή παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων από τα ελληνικά πανεπιστήμια όπως ο «συνωστισμός στη Σμύρνη» κ.λ.π.
Κατέληξε με νόημα: «Και εγώ μικρός διαδήλωνα πολύ συχνά. Καίγαμε και καμιά Αμερικανική ή Τουρκική σημαία αλλά ποτέ την ελληνική, σήμερα οι ακραίοι στις διαδηλώσεις καίνε ελληνικές σημαίες και αυτό είναι έλλειμμα ιστορικής παιδείας που οφείλεται και στα ελληνικά πανεπιστήμια…».
Σαν το παλιό καλό κρασί ο εκδότης της «Ρήξης» και των εκδόσεων «Κομμούνα» στα Εξάρχεια, μας εξέπληξε θετικά…
Κ.Τ.