Με Τρικαλινή μπύρα θα έχουμε την ευκαιρία να γεμίζουμε σε λίγο καιρό τα ποτήρια μας… Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και θα μπορούμε να γευτούμε το αποτέλεσμα σε λίγες μέρες. Όπως γράφει η Βιβή Μαργαρίτη στο triakalaview.gr, η μπύρα θα κυκλοφορήσει με το λογότυπο «Τρικάλων Ζύθος» και το γευστικό αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του είδους, όπως υπόσχονται οι πρωτεργάτες της όλης προσπάθειας. Άνθρωποι που προέρχονται από τα Τρίκαλα κι έχουν πάθος με το είδος, έχουν εμπειρία στη ζυθοποίηση κι έχουν παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια. Όπως λένε, ξεκίνησαν φτιάχνοντας οικιακή μπύρα εδώ και πολύ καιρό κι αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα με την παραγωγή μπύρας σε μεγαλύτερες ποσότητες. Μάλιστα, όπως μας αποκαλύπτουν τη συνταγή της μπύρας την επεξεργάζονται με έναν γνωστό κι εξειδικευμένο άνθρωπο στη ζυθοποίηση στην Ελλάδα, τον Πωλ Εμμανουηλίδη.
Στα σχέδια των Τρικαλινών πρωτοπόρων του είδους είναι να γίνει ζυθοποίηση στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου στο Βόλο στη Θεσσαλική Μικροζυθοποιΐα. Η μπύρα θα ζυμωθεί, θα ωριμάσει για ένα μήνα και στο τέλος Μαΐου οι Τρικαλινοί θα μπορούν να την απολαύσουν στα ποτήρια τους.
Με το καλό…
Κ.Τ.