Οι τιμές των καυσίμων κίνησης αποτελούν και φέτος, έναν από τους «πονοκεφάλους» των πολιτών για τις μετακινήσεις τους κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης πανελλαδικά, κυμαίνεται στα 1,87 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται στα 1,59 ευρώ το λίτρο, ενώ αυτή του υγραερίου κίνησης στα 0,79 ευρώ ανά λίτρο.

Στον πανελλαδικό μέσο όρο κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων και στα Τρίκαλα. 

Ειδικότερα η μέση της απλής αμόλυβδης, κυμαίνεται στα 1,879 ευρώ το λίτρο, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται στα 1,593 ευρώ το λίτρο, ενώ αυτή του υγραερίου κίνησης στα 0,803 ευρώ ανά λίτρο.

Ελλάδα: Η δεύτερη ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης

Παρά τη μείωση της μέσης τιμής, της απλής αμόλυβδης το φετινό καλοκαίρι στα 1,87 ευρώ το λίτρο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περσινού καλοκαιριού, που ήταν στα 2,34 ευρώ το λίτρο, δεν είναι ακόμη ικανή, να «ρίξει» την Ελλάδα από τις πρώτες θέσεις, σε επίπεδο ακρίβειας, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο Δελτίο Τιμών Υγρών Καυσίμων της Κομισιόν, φαίνεται ότι η χώρα μας, έχει τη δεύτερη ακριβότερη απλή αμόλυβδη με 1,87 ευρώ ανά λίτρο, ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε., πίσω μόνο από την Ολλανδία, με βενζίνη στα 1,97 ευρώ ανά λίτρο.

Mε πληροφορίες από theopinion.gr