Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 το Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας του καθηγητή του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Σπύρου Καβαλλιεράτου, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου. Του ρεσιτάλ προηγήθηκε σεμιναριακή παρουσίαση των έργων στο ακροατήριο.
Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ κινήθηκε από τον J. S. Bach μέχρι τους λατινοαμερικανούς συνθέτες του 20ου αιώνα, H. Villa-Lobos και A. Barrios, οι οποίοι επηράστηκαν έντονα από το έργο του J. S. Bach και πλούτισαν ανεξίτηλα το ρεπερτόριο της κιθάρας.
Το πνεύμα των έργων αυτών υπηρετήθηκε απόλυτα με την οκτάχορδη κιθάρα (κατ. Α. Θάνου), που χρησιμοποιήθηκε στο ρεσιτάλ.
Ο Σπύρος Καβαλλιεράτος μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου και ολοκλήρωσε σπουδές κλασικής κιθάρας, και ζει μόνιμα στη Λάρισα από το 2001. Από το 2004 διδάσκει κλασική κιθάρα στο ΔΩΛ και στο ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α. ΚΑΣΙΩΛΑ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων με το κουαρτέτο εγχόρδων της ΣΟΝΔΛ, το Trio Flarchit, ως ντουέτο με τη μεσόφωνο Ε. Βουδουράκη, τον φλαουτίστα Γ. Τσιαρδάκα, ενώ είναι μέλος των συνόλων Ενωδεία και Brasilentina. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τα Χορωδιακά Σύνολα του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», καθώς επίσης και με τη «Χορωδία Τρικάλων». Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ στην Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ενώ έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.