Ο Βασίλης Τσιτσάνης πολλά χρόνια μετά την δημιουργία του τραγουδιού «Αρχόντισσα» παίρνει ένα κόκκινο μαρκαδόρο και γράφει σε ένα άσπρο χαρτί τους στίχους με την υπογραφή του. Το αυτόγραφο του βγήκε σε δημοπρασία και πωλήθηκε για κάτι περισσότερο από 2000 ευρώ.
Ένα τραγούδι του 1939 (η χρονιά που κυκλοφόρησε σε δίσκο από τους Σταύρο Παγιουμτζή και Στελλάκη Περπινιάδη). Ένα αυτόγραφο του τραγουδιού (σε κατοπινούς χρόνους) γραμμένο με μαρκαδόρο. Ένα ισχυρό αποτύπωμα μνήμης από την πλευρά του στιχουργού- συνθέτη και ενός από τους πρώτους του ερμηνευτές.
Το τραγούδι «Αρχόντισσα» με δημιουργό τον Βασίλη Τσιτσάνη πρωτοακούστηκε το 1939, ενώ γράφτηκε όπως συμφωνούν αρκετές πηγές το 1938.
Πολλά χρόνια αργότερα -πιθανόν δεκαετίες μετά- ο Τσιτσάνης παίρνει ένα κόκκινο μαρκαδόρο και γράφει σε μια κόλλα χαρτί του στίχους του τραγουδιού του. Μάλιστα, στο τέλος βάζει και την υπογραφή του.


Κουράστηκα για να σε αποκτήσω
αρχόντισσά μου μάγισσα τρελή
σαν θαλασσοδαρμένος μες στο κύμα
παρηγοριά ζητούσα ο δόλιος στη ζωή

Πόσες καρδούλες έχουν μαραζώσει
και ξέχασαν για πάντα τη ζωή
μπροστά στ’ αρχοντικά σου τα στολίδια
σκλαβώθηκαν για σένα ξένοι και ρωμιοί

Αρχόντισσα τα μαγικά σου μάτια
τα ζήλεψα τα έκλαψα πολύ
φαντάστηκα, σκεφτόμουνα παλάτια
μα συ με γέμισες μαρτύριο στη ζωή

Ο γεννημένος το 1915 Τσιτσάνης φεύγει από την ζωή το 1984. Τον Μάρτιο του 2018 σε δημοπρασία του οίκου Βέργος παρουσιάζεται το αυτόγραφο του δημιουργού (Γραμμένο με μαρκαδόρο σε φύλλο διαστάσεων 207 x 208 mm. Η πίσω όψη λευκή. Υπογεγραμμένο: «Β. Κ. Τσιτσάνης»).
Το αυτόγραφο πιάνει τιμή και πωλείται 2.079 ευρώ, 10 φορές πάνω από την αρχική τιμή εκτίμησης (200-300 ευρώ).

protothema.gr