Καταιγισμό φωτογραφιών και συνακόλουθων αναμνήσεων από κατοίκους της Αγίας Mονής και των όμορων γειτονιών, έφερε η δημιουργία σχετικής ομάδας επικοινωνίας στο facebook.

Το δίκτυο που ονομάζεται «Αναμνήσεις Αγίας Μονής Τρικάλων», δημιουργήθηκε πρόσφατα και ήδη τα μέλη του έφεραν στην επιφάνεια έναν θησαυρό από φωτογραφικό υλικό που ήταν ξεχασμένο ή παντελώς άγνωστο.

Κάθε φωτογραφία ξυπνάει συναισθήματα από μια γειτονιά της πόλης που υπήρξε από τις πιο εύπορες, ειδικά στα χρόνια που ανθούσε η αγορά της φλοκάτης.

Εικόνες μοναδικές που δείχνουν τον κεντρικό δρόμο -την οδό Πύλης- χωρίς άσφαλτο, τα πρώτα μηχανάκια, στιγμές από παλιά καφενεία, την δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας και άλλες πτυχές από τη ζωή των κατοίκων.

Η φωτογραφία όμως που κλέβει την παράσταση είναι αυτή επάνω με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τους φίλους του, καθώς, ως γνωστόν, ο αξέχαστος καλλιτέχνης είναι γέννημα θρέμμα της Αγίας Μονής.

Την ανάρτησε ο Κώστας Παπαδήμας, ένας από τους θεματοφύλακες της ιστορίας του Τρικαλινού τραγουδιστή, και είναι σίγουρα μοναδική.

Πραγματικά, Μητροπάνο με κοστούμι και μαλλιά δεν είχαμε ξαναδεί.

Κώστας Τόλης trikalaenimerosi.gr

* H λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρει τα εξής:

Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Τσιαματσούλης, Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης (Τσιάκος) Κόπανος αρχές δεκαετίας '60, στο μετέπειτα προαύλιο της εκκλησίας, στο ύψος (τώρα) της Φρουτομαγείας