Την  δική της ξεχωριστή μουσική παρουσία  σημείωσε  η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων στην Άμφισσα την Κυριακή 10 Απριλίου, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Δελφών με τίτλο «Από την κήρυξη του αγώνα στη Ρούμελη μέχρι την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.» 
Η ΔΦΤ με επικεφαλής την κ. Μαίρη Μητσοπούλου έδωσαν ένα δυναμικό μουσικό παρόν, εκπροσωπώντας επάξια την πλούσια μουσική παράδοση των Τρικάλων.
Την Κυριακή 10 Απριλίου η ΔΦΤ συμμετείχε σε μια εντυπωσιακή παρέλαση μαζί με άλλες 6 φιλαρμονικές  συνοδεύοντας μουσικά σχολεία της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης , πολιτιστικούς συλλόγους και τμήματα στρατού.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Άμφισσας, τοπικοί βουλευτές και πλήθος κόσμου.
Την αποστολή οργάνωσε και στήριξε οικονομικά ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής  Τρικάλων ο οποίος από την ίδρυσή του, αναπτύσσει πολλαπλές δραστηριότητες με σκοπό την ανάδειξη των δραστηριοτήτων της ΔΦΤ, την αναβάθμιση  της μουσικής κατάρτισης των μελών της και την προώθηση των συνεργασιών της με άλλες Φιλαρμονικές  εντός και εκτός Ελλάδας.